eternity_gnotv_mobile

Διαδικτυακά φεστιβάλ

ETERNITY

Ένα ιδιότυπο ημερολόγιο πόλης σε σενάριο-σκηνοθεσία Ηλία Μαδούρου

18'

Έληξε
ΙΣΝ Μέγας Δωρητής ΕΛΣ

Περιγραφή

Ένα ιδιότυπο οπτικοακουστικό ημερολόγιο πόλης, που φωτίζει τον διάλογο των κτιρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ με την περιοχή της Καλλιθέας. Το ETERNITY, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ηλία Μαδούρου και μουσική επιμέλεια και ερμηνεία από τους Duo Hedi (Αναστασία Κότσαλη, Κώστα Ζιγκερίδη), θα προβάλλεται δωρεάν στην GNO TV έως και τις 31 Ιουλίου 2023.

Βασισμένο σε έναν κύκλο τραγουδιών του Ραλφ Βων Ουίλλιαμς σε ποίηση Ουίλλιαμ Μπλέικ, καθώς και σε ένα κομμάτι του Αποστόλη Κουτσογιάννη σε ποίηση Αργύρη Χιόνη, το ETERNITY κοιτάζει με ευαισθησία και σκιαγραφεί ανάγλυφα τις μεταλλάξεις του αστικού ιστού, αλλά και τις σύγχρονες κοινωνικές μεταβάσεις. Εμπνέεται από τη ζωή στις γειτονιές γύρω από το ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτοντας το προσφυγικό αποτύπωμα του χθες, τις λαϊκές αγορές του σήμερα, τα συνοικιακά μαγαζιά, την καθημερινότητα των κατοίκων. Μέσα από την ξεχωριστή ανθρωπογεωγραφία της Καλλιθέας, τη σχέση των κατοίκων με τη γειτονιά τους, τους sex workers, το Δέλτα Φαλήρου, το φιλμ επιχειρεί έναν διάλογο για την καινούρια πραγματικότητα και τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Trailer

Συντελεστές – Διανομή

Μουσική: Ραλφ Βων Ουίλλιαμς, Αποστόλης Κουτσογιάννης
Ποίηση: Ουίλλιαμ Μπλέικ, Αργύρης Χιόνης
Διασκευή, ερμηνεία: Αναστασία Κότσαλη (Μεσόφωνος), Κώστας Ζιγκερίδης (Μπαγιάν)
Σενάριο, σκηνοθεσία: Ηλίας Μαδούρος

Συμμετέχουν έμποροι, καταστηματάρχες και υπάλληλοι της Σκεπαστής Αγοράς Καλλιθέας.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ο σκηνοθέτης Ηλίας Μαδούρος σημειώνει: «Έξι μουσικές μινιατούρες σε ποίηση Ουίλλιαμ Μπλέικ και Αργύρη Χιόνη. Ποίηση βαθιά σύγχρονη, υπαρξιακή, σκοτεινή κι αισιόδοξη, συνδιαλέγεται με το έργο δύο ετερόκλητων συνθετών διαφορετικής γενιάς, αντιπαραθέτοντας διαχρονικά και πανανθρώπινα ερωτήματα με τα αιτούμενα μιας περιοχής που αλλάζει. Από το εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου έως τις εκβολές του ποταμού Ιλισού, το ETERNITY αναζητά την καρδιά της Καλλιθέας. Στα στάδια, στη λεωφόρο Συγγρού, στις συνοικίες, στις αγορές, στη θάλασσα, στα τοπόσημα, στα πρόσωπα των ανθρώπων της.

To ETERNITY είναι ένα δοκίμιο για μια γειτονιά σε ροή αλλά κι ένας στοχασμός πάνω στις εμπειρίες και τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο και για το πώς αυτές διαμορφώνονται· όχι μόνο από την αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά υπό τον υποκειμενικό μας, φανταστικό, φακό. Όπως ανέφερε εξάλλου και ο Ουίλλιαμ Μπλέικ: “Ό,τι μπορεί να γίνει πιστευτό είναι μια εικόνα της αλήθειας”».

Φωτογραφίες & βίντεο

Φωτογραφίες

Πάγιος Χορηγός

Χορηγοί προϊόντων

Χορηγός αερομεταφορών

Creative partner

Technology partner

Υποστηρικτής

Χορηγοί φιλοξενίας

Χορηγοί επικοινωνίας

Σας προτείνουμε

ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

synthesis_gno_tv_thumbnail

Περφόρμανς

SYNTHESIS

Τζένη Αργυρίου, Βασίλης Γεροδήμος

ftina_tsigara_thumbnail_correct

Μουσικό θέατρο

ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος / Ρένος Χαραλαμπίδης