ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Συναυλίες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ: ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ
Στέφανος Θωμόπουλος
Συναυλίες
Γιάννης Αγγελάκης / Ορέστης Παπαϊωάννου / Ασπασία Νασοπούλου
69'
H επετειακή συναυλία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2021 The Cornelian Secret, με νέα έργα των Γιάννη Αγγελάκη, Ασπασίας Νασοπούλου και Ορέστη Παπαϊωάννου βασισμένα στην ερωτική ποίηση του Λόρδου Μπάιρον, έρχεται στην GNO TV. Η μοναδική αυτή συναυλία αποτελεί ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στους τρεις Έλληνες συνθέτες και εντάσσεται στον θεματικό κύκλο «Ωδές στον Βύρωνα», ο οποίος αποδίδει φόρο τιμής στον εμβληματικό ρομαντικό ποιητή και φιλέλληνα Λόρδο Μπάιρον. Τον κύκλο επιμελείται ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας.
Η συναυλία The Cornelian Secret: Ερωτική ποίηση του Λόρδου Μπάιρον θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 5 Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Το The Cornelian Secret, σε μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, περιλαμβάνει τα νέα έργα DUST. του Γιάννη Αγγελάκη, Two Songs for Thyrza (Δύο τραγούδια για τη Θερσά) του Ορέστη Παπαϊωάννου και D-R-T της Ασπασίας Νασοπούλου. Τα έργα ερμηνεύουν τρεις διακεκριμένοι μονωδοί της ΕΛΣ, οι Χρήστος Κεχρής, Βαγγέλης Μανιάτης και Σωτήρης Τριάντης. Συμμετέχει δεκαμελές μουσικό σύνολο.
Η παραγωγή The Cornelian Secret και η δημιουργία της GNO TV υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η μουσική υπήρξε ο καταλύτης για τον παράφορο έρωτα του δεκαεπτάχρονου (όχι ακόμη Λόρδου) Μπάιρον για τον νεαρό Τζων Έντλεστον, χορωδό στο κολέγιο Τρίνιτυ στο Καίμπριτζ: «Η φωνή του τράβηξε πρώτη την προσοχή μου, η θωριά του την παγίωσε και οι τρόποι του με συνέδεσαν μ’ αυτόν για πάντα», γράφει ο εκκολαπτόμενος ποιητής, που θα συμβόλιζε κρυπτογραφικά τον έρωτά τους με μια καρδιόσχημη καρφίτσα από κόκκινο καρνεόλιο, δώρο του Έντλεστον στον Μπάιρον…
Βαθιά κλονισμένος, λίγα χρόνια αργότερα, από τον απροσδόκητο θάνατο του φοιτητικού του αγαπημένου από φυματίωση σε ηλικία είκοσι ενός ετών, ο Μπάιρον θα συνθέσει μια σειρά από σπαρακτικές ελεγείες, στις οποίες το βιβλικό γυναικείο ψευδώνυμο «Θερσά» χρησιμοποιείται για να παραπλανήσει την πουριτανική κοινή γνώμη της Αγγλίας σχετικά με το πραγματικό, ομόφυλο αντικείμενο της επιθυμίας του – επαπειλούμενο σκάνδαλο που, δίχως άλλο, θα συνέτεινε στην οριστική αυτοεξορία του στη νότια Ευρώπη το 1816.
Σε τούτα τα πρώιμα μνημεία της νεωτερικής queer ποίησης βασίζεται η ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε τρεις από τους πιο ενδιαφέροντες Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς, τον Γιάννη Αγγελάκη, την Ασπασία Νασοπούλου και τον Ορέστη Παπαϊωάννου, που επιχειρούν με εσωτερικότητα, φιλοσοφική διάθεση και ένα ιλιγγιώδες εκφραστικό φάσμα (που κυμαίνεται από τη νεορομαντική ευαισθησία ως τους πιο σκληροτράχηλους, πρωτοποριακούς ηχοχρωματικούς πειραματισμούς) να δώσουν σύγχρονη φωνή στον διαχρονικό θρήνο του ρομαντικού ποιητή για τον «μουσικό προστατευόμενό» του.
Βιντεοσκοπήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 17 Ιανουαρίου 2021.
Υπάρχουν διαθέσιμοι ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι.
Αισθηματίας και είρων, ανθρωπιστής και φιλόζωος, λάτρης των ιδεών και δέσμιος των παθών, άνθρωπος της δράσης και συβαρίτης, εραστής ανδρών και γυναικών, «τρελός, κακός και επικίνδυνος», φιλέλληνας ως το (πρόωρο) τέλος του και, πάνω απ’ όλα, πέρα για πέρα ποιητής, ο Λόρδος Μπάιρον ενσάρκωσε παραδειγματικά όσο καμιά άλλη μορφή τους ενθουσιασμούς, τα επιτεύγματα και τις αντιφάσεις του ρομαντικού κινήματος. Σε μια απόπειρα να αποδώσει καλλιτεχνικά μια κάποια ιδέα για το μέγεθος του έργου και της επίδρασης αυτής της προδρομικής φιγούρας του «σούπερ σταρ», η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει, στη διάρκεια του 2021, ένα πολύπτυχο αφιέρωμα με εύρος ανάλογο της ανεξάντλητης προσωπικότητας που, σε μόλις 36 χρόνια ζωής, άφησε πίσω, εκτός από 17 (!) τόμους ποίησης (πρόσφορης, ήδη από την εποχή της, σε κάθε είδους δραματική και μουσική μεταποίηση), αξιομνημόνευτη πολιτική δράση, σωρεία από σκάνδαλα και ραγισμένες καρδιές, καθώς και φήμη καταδικασμένη, θα ’λεγε κανείς, στη διιστορική, όσο και πυρετώδη, μυθοποίηση.
Ο κύκλος «Ωδές στον Βύρωνα», σε καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα, διατρέχει τις εποχές, τα γένη και τα είδη της μουσικής και θεατρικής διαπραγμάτευσης, καλύπτοντας ένα φάσμα που εκτείνεται από τη συναυλιακή απόδοση (οι ξεχασμένες Εβραϊκές μελωδίες, συνεργασία του Μπάιρον με τον Εβραίο μουσικό Άιζακ Νέιθαν στο πνεύμα του ρομαντικού ενδιαφέροντος του πρώτου για τις απειλούμενες «εθνικές» κουλτούρες, μελοποιήσεις της καινοτόμου, queer ερωτικής ποίησης του Μπάιρον από τρεις νέους Έλληνες συνθέτες) ως το θέατρο σκιών. Ο κύριος όγκος του προγράμματος αφιερώνεται, όπως είναι αναμενόμενο, στο σύγχρονο μουσικό θέατρο: ο Αλέξανδρος Μούζας αξιοποιεί την επιστολογραφία του ποιητή από την Ελλάδα, ο Γιάννης Κυριακίδης αποτίει έναν πολυμεσικό φόρο τιμής στην κόρη του Μπάιρον και… πρωτοπόρο των υπολογιστών Άντα Λάβλεϊς, ενώ το αφιέρωμα καταλήγει στο νέο έργο του διακεκριμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη με θέμα τις τελευταίες ημέρες του Μπάιρον στο Μεσολόγγι.
Χρήστος Κεχρής (τενόρος)
Βαγγέλης Μανιάτης (βαρύτονος)
Μαριλένα Δωρή (μπάσο φλάουτο, πίκολο)
Γραμμένος Χαλκιάς (μπάσο κλαρινέτο)
Γκουίντο ντε Φλάβιις (βαρύτονο σαξόφωνο)
Σπύρος Βέργης (τρομπόνι)
Κώστας Σερεμέτης (κρουστά)
Ελευθερία Τόγια (βιόλα)
Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο)
Σωτήρης Τριάντης (βαρύτονος)
Μαριλένα Δωρή (φλάουτο, πίκολο, άλτο φλάουτο)
Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο)
Κώστας Σερεμέτης (κρουστά)
Απόστολος Παληός (πιάνο)
Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί)
Ελευθερία Τόγια (βιόλα)
Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο)
Χρήστος Κεχρής (τενόρος)
Βαγγέλης Μανιάτης (βαρύτονος)
Γραμμένος Χαλκιάς (μπάσο κλαρινέτο)
Μίσλαβ Ρέζιτς (κιθάρα)
Κώστας Σερεμέτης (κρουστά)
Απόστολος Παληός (πιάνο)
Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί)
Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο)
Μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης
Μουσικό σύνολο ANAX – Cultural Projects
Υπεύθυνος συνόλου Αλέξανδρος Μούζας
Βιντεοσκόπηση, τηλεσκηνοθεσία, μοντάζ Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Μετάφραση ποιημάτων στα ελληνικά Λένια Ζαφειροπούλου
Γιάννης Αγγελάκης Συνθέτης
Ο Γιάννης Αγγελάκης είναι συνθέτης ακουστικής μουσικής. Τα έργα του καταπιάνονται με ήχους που παραμένουν μη ελεγχόμενοι πλήρως από τον συνθέτη ή τους εκτελεστές, είναι εγγενώς ασταθείς και διαρκώς κινούμενοι, εμπεριέχουν μια δική τους λογική στον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνονται, προϋποθέτουν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ σώματος και μουσικού οργάνου και χρήζουν ενός νέου είδους ακρόασης, ενώ ταυτόχρονα η λογική των ήχων αυτών ενσωματώνεται στη συνολική σύλληψη του έργου. Η συνθετική του προσέγγιση υποδεικνύει μια στροφή από μουσικά υλικά τα οποία βασίζονται σε διαστήματα ή χειρονομίες προς μια ηχοχρωματική ενεργοποίηση των εσωτερικών δομών του ήχου. Η γραφή του είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας πάνω στις ιδιόμορφες πτυχές του μηχανισμού των ακουστικών οργάνων και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου βιωμένου χώρου (lived space). Τα έργα του απαιτούν συχνά μεγάλες διάρκειες και εκτελεστική εξειδίκευση, αμφισβητώντας έτσι τις παραδοσιακές φόρμες των συναυλιών νέας μουσικής.
ioannisangelakis.com
Ορέστης Παπαϊωάννου Συνθέτης
Ο Ορέστης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993 στη Σητεία και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Δήμου Έδεσσας, το Νέο Ωδείο Έδεσσας και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στα ανώτερα θεωρητικά, το κλαρινέτο και τη μουσική δωματίου. Συνέχισε με ακαδημαϊκές σπουδές στη σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τάξη Χρήστου Σαμαρά), μεταπτυχιακό και Konzertexamen στην Ακαδημία του Λύμπεκ (τάξη Ντήτερ Μακ). Από το 2019 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου ως υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, όπως οι «Κζίστοφ Πεντερέτσκι» στην Κρακοβία, «Ανοιξιάτικες ημέρες σύγχρονης μουσικής» στη Βαϊμάρη, «Άντονιν Ντβόρζακ» στην Πράγα, «Γιώργος Σισιλιάνος» στην Αθήνα, «Φεστιβάλ Μπραμς» στο Λύμπεκ, και υπήρξε φιναλίστ στους «Toolbox Percussion» στο Χονγκ Κονγκ, «TONALi» στο Αμβούργο, «Città di Udine» κ.ά. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από σύνολα όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική του Αμβούργου, hand werk, LUX:NM, Quasars Ensemble, Praga Sinfonietta, Ορχήστρα της Ακαδημίας Μουσικής του Λύμπεκ, MotoContrario και pre-art soloists, και έχουν μεταδοθεί τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο. Η νέα του όπερα The Fall of the House of Commons σε λιμπρέτο Αλέξανδρου Λούντζη και Ορφέα Απέργη θα κάνει πρεμιέρα στο Αμβούργο την άνοιξη του 2022.
Ασπασία Νασοπούλου Συνθέτρια
Γεννημένη στην Αθήνα το 1972, η συνθέτρια και πιανίστρια Ασπασία Νασοπούλου ζει και εργάζεται από το 2002 στο Άμστερνταμ. Τα έργα της εμπνέονται από τη λογοτεχνία, τη μυθολογία και τη φιλοσοφία διαφόρων πολιτισμών. Στις περισσότερες από 90 συνθέσεις της, εξερευνά συχνά τη σχέση μεταξύ μουσικής και θεάτρου κάνοντας χρήση νέων οργάνων, οπτικών μέσων και χορού. Η μουσική της έχει μια ποιητική, υποβλητική και δυναμική διαφάνεια. Μεταξύ των καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί συμπεριλαμβάνονται οι Χορστ Ρίκελς, Μανουέλα Τέσι, Όσκαρ Χαν, Μίχα Χάμελ, Ερνστ Ντούλλεμοντ. Έργα της έχουν παρουσιαστεί από καταξιωμένους ερμηνευτές όπως οι Ραλφ φαν Ρατ, Μπραμ φαν Σάμπεκ, Τζόζεφ Πούλια σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Ιαπωνία, σε φεστιβάλ όπως November Music, Haäpavesi Folk Music Festival, Amsterdam Dance Event και συναυλιακές αίθουσες όπως Κοντσέρτχεμπαου (Άμστερνταμ), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής (Βαρκελώνη). Από το 2021 ανέλαβε τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής orkest de ereprijs. Από το 2019 επιμελείται μαζί με την κλαρινετίστα Φη Σχάουτεν τη μηνιαία σειρά συναυλιών σύγχρονης μουσικής δωματίου Nieuwe Noten Amsterdam. Το 2017 είχε την επιμέλεια της εναρκτήριας βραδιάς του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Ρόττερνταμ με έργα της βασισμένα σε ποίηση σύγχρονων ποιητριών της Μεσογείου. Σπούδασε πιάνο στο Πειραϊκό Ωδείο Κορυδαλλού (δίπλωμα με διάκριση), σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στη σύνθεση με υποτροφία από το Ίδρυμα «Προποντίς» στο Ωδείο του Άμστερνταμ (BSc και MSc), με τους Βιμ Χέντερικς και Φάμπιο Νήντερ. Τα έργα της εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο Donemus.
www.nasopoulou.eu
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης Μουσική διεύθυνση
Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo. Διετέλεσε διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ (2006-11). Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμα μουσικά σύνολα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Σόφιας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Σύνολα Σύγχρονης Μουσικής Klangforum Wien, die reihe, dissonArt και Εrgon Ensemble, Ορχήστρα Κονσερβατορίου Ουτρέχτης, Συμφωνιέτα Βελιγραδίου, Παιδική Χορωδία Βιέννης, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά. Διηύθυνε παραγωγές όπερας και μπαλέτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ηχογράφησε για την ελληνική και την αυστριακή ραδιοφωνία, καθώς και για την εταιρεία Naxos. Από το 2019 είναι επίκουρος καθηγητής διεύθυνσης μουσικών συνόλων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, ενώ παράλληλα διδάσκει διεύθυνση ορχήστρας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης (δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας στην τάξη του Ούρος Λάιοβιτς, δίπλωμα σύνθεσης στην τάξη του Ίριχ Ούρμπανερ με ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium), του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, καθώς και της τάξης ανώτερων θεωρητικών του Χρήστου Σαμαρά.
Χρήστος Κεχρής Τενόρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ρόλων και έργων από την εποχή μπαρόκ, την κλασική περίοδο, τον ρομαντισμό, τη μουσική του 20ού αιώνα καθώς και τη σύγχρονη πειραματική μουσική δημιουργία. Ως σολίστ συνεργάζεται τακτικά με Κεντρική και Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Ergon Ensemble, Latinitas Nostra, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Έχει επίσης συνεργαστεί με ορχήστρες και θεατρικούς οργανισμούς στην Ελβετία (Όπερα Λωζάννης, Όπερα Φριμπούρ), Γερμανία (Κρατική Όπερα Πάσσαου, Θέατρο Τσέλλε, Συμφωνική Ορχήστρα Άμπεργκ, Κρατικό Θέατρο Λάντσχουτ), Αυστρία (Ορχήστρα Πουρπούρ), Ιταλία (Θέατρο Βέρντι Γκορίτσια), Μάλτα (Θέατρο Μανουέλ), Λιθουανία (Μουσικό συμπόσιο), Σλοβενία (Φεστιβάλ Σέβικ Μπρέζιτσε), Τουρκία (Συμφωνική Ορχήστρα Μπορουσάν), Γαλλία (Eθνική Όπερα Λωρραίνης), Κροατία (Φεστιβάλ Φεστιβάλ Κβάρνερ) και τη δισκογραφική εταιρεία Deutsche Grammophon.
Βαγγέλης Μανιάτης Βαρύτονος
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ερμηνεύει με ιδιαίτερη ικανότητα ευρύτατο ρεπερτόριο, από την Αναγέννηση έως σύγχρονη μουσική, ενώ για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με την κλασική μουσική ως μέλος της Χορωδίας του Αγίου Ευθυμίου. Καθώς σπούδαζε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, άρχισε να μελετά μονωδία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο Βασίλη Γιαννουλάκο. Συνέχισε τις σπουδές του με την υψίφωνο Δέσποινα Καλαφάτη. Τον τελευταίο καιρό ενισχύει την τεχνική του με τη βοήθεια του βαρύτονου καθηγητή Άρη Αργύρη. Συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς επίσης με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων. Έχει ερμηνεύσει ρόλους σε παραγωγές όπως Μαντάμα Μπαττερφλάι, Ριγολέττος, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Τραβιάτα, Μανόν Λεσκώ, Τόσκα, Η εύθυμη χήρα, Ντον Τζοβάννι, Φιντέλιο, Η φόνισσα, Η ωραία Ελένη, Ζ, Υπόθεση Μακρόπουλου, Γενούφα, Μανόν, Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ, Βότσεκ και Αντρέα Σενιέ.
Σωτήρης Τριάντης Βαρύτονος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε κλαρινέτο στη Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, θεωρητικά στο Ωδείο Κέρκυρας και μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, από όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο, καθώς και με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ Τάσο Αποστόλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπερας με τους Δημήτρη Καβράκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη και Πιέτρο Μπάλλο, τραγουδιού (Lied) με τον Αντρέας Ράιμπενσπις και ορατορίου με τον Στήβεν Βάρκοου. Έχει συμπράξει ως σολίστ ή χορωδός με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στα Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ και Αθηνών (Η σωφρονιστική αποικία του Φ. Γκλας, Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Ν. Τσινγκαρέλλι, Αλτσίνα του Χέντελ, Φίλα με Κέιτ του Κ. Πόρτερ, Σουήνυ Τoντ του Σ. Σόντχαϊμ, Ιοκάστη του Γ. Κουρουπού), τις ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Κερκυραίων, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την ομάδα μουσικού θεάτρου «Ραφή» (Aλτσίνα του Χέντελ και Φροσύνη του Καρρέρ). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε παραγωγές της ΕΛΣ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου και στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας. Από το 2019 είναι καθηγητής μονωδίας στο Ωδείο Κέρκυρας.
Εισαγάγετέ τον στο παρακάτω πεδίο
Δεν έχετε εισιτήριο;
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε εισιτήρια για τις παραστάσεις της GNO TV.
...